Hejtman Mišák: Tripartita jednala o aktuálních tématech

09.03.2014 18:08

Zasedání 51. plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody Zlínského kraje, kterou svolal její předseda, hejtman Stanislav Mišák, se uskutečnilo ve čtvrtek odpoledne v sídle Zlínského kraje.

Hejtman Mišák: Tripartita jednala o aktuálních tématech
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zlínský hejtman Stanislav Mišák

Členové krajské tripartity byli seznámeni se souhrnnou zprávou o situaci na trhu práce ve Zlínském kraji za rok 2013 a také s vývojem nezaměstnanosti na začátku roku 2014. Ředitelka krajské pobočky Úřadu práce České republiky ve Zlíně Miriam Majdyšová získala statut stálého člena Rady hospodářské a sociální dohody Zlínského kraje. 

Na programu byly dále informace z Komise Rady Asociace krajů České republiky pro dopravu, které přednesl její předseda, radní Jiří Kučera. Zprávu o činnosti Krajské ekonomické rady Východní Moravy komentoval její předseda, statutární náměstek hejtmana Jaroslav Drozd.

Členové tripartity byli také seznámeni s ekonomickou situací nemocnic založených Zlínským krajem.

V závěru schůze oznámil hejtman Stanislav Mišák přítomným, že 7. dubna 2014 přijede na oficiální návštěvu Zlínského kraje předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka. Hejtman vyzval členy krajské tripartity, aby oslovili podnikatele a sociální partnery, informovali je o možnosti setkat se s premiérem a zároveň se zamysleli se nad tématy, která by s ním chtěli projednat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-zlinsky.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…