Hejtman Mišák jednal o možnosti podpory leteckého průmyslu v kraji ze zdrojů EU

23.02.2015 4:31

Při pracovním setkání se zástupci agentury Clean Sky zřízené ve spolupráci s Evropskou komisí pro podporu rozvoje leteckého průmyslu v Evropské unii jednali zástupci Zlínského kraje – hejtman Stanislav Mišák, jeho statutární náměstek Jaroslav Drozd a vedoucí strategického odboru Milan Filip.

Hejtman Mišák jednal o možnosti podpory leteckého průmyslu v kraji ze zdrojů EU
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Agenturu Clean Sky reprezentoval Bruno Mastantuono, poradce pro strategický rozvoj, a jeho kolega Michel Goulain. Jednání se účastnila také poslankyně Evropského parlamentu Martina Dlabajová a zástupci některých leteckých firem ze Zlínského kraje.

„Jednalo se o první informativní schůzku na této úrovni, kdy šlo hlavně o to vyjádřit podporu rozvoji leteckého průmyslu ve Zlínském kraji. Výrobou letadel se v našem regionu zabývá desítka firem, které zaměstnávají přibližně 1 600 pracovníků. Na tento specifický a vysoce sofistikovaný segment průmyslu je navázána řada dalších firem ve Zlínském kraji, proto rozvoj letectví je v našem eminentním zájmu. Po tomto prvním informativním setkání budeme moci nyní jednat konkrétněji o možnostech intenzivnějších kontaktů a spolupráce s členskými státy a regiony Evropské unie, které mohou vést k synergickým efektům v této oblasti,“ řekl hejtman Stanislav Mišák.

Projekt Clean Sky (Čistá obloha pro společné podnikání) je evropský program zaměřený na výzkum a inovace v letectví. Budou na něj vyčleněny významné finanční prostředky v rámci evropských strukturálních a investičních fondů v programovacím období 2014-2020. Na celý program je předběžně vyčíslena částka 1,75 miliardy euro.

„U projektů jako je Clean Sky, je stěžejní zapojení veřejné, soukromé i akademické sféry. Považuji za potřebné tyto oblasti propojovat, a proto se také konalo toto první jednání se Zlínským krajem. Jako členka Výboru pro zaměstnanost a sociální věci Evropského parlamentu usiluji právě o tyto konkrétní aktivity, které dávají naší další práci legislativní a zpravodajský smysl,“ uvedla Martina Dlabajová, která setkání iniciovala.

reklama

autor: Kr-zlinsky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…