Hejtman Netolický: Chlév není místo pro uložení munice

16.03.2015 16:40

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický svolal v souvislosti s nálezem velkého množství zbraní, munice a výbušnin v zemědělském areálu ve Slatině jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje.

Hejtman Netolický: Chlév není místo pro uložení munice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„V souvislosti se Slatinou považuji za důležité dávat do kontrastu muniční sklad v Květné, který je pod dozorem kamer, je zde přítomna hlídka vojenské policie a sklady splňují veškeré nezbytné podmínky. Proti tomu máme ve Slatině chlév či kravín a jednotlivé objekty zde nesplňují téměř nic,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Nedovedu si představit, že by veřejná správa mohla připustit, aby mohl do budoucna chlév, bez splnění dalších podmínek, sloužit jako civilní muniční sklad,“ řekl Martin Netolický.

Kontrast mezi fungováním a zabezpečením vojenského muničního skladu v Květné, do kterého již byla navezena část munice z muničního skladu ve Vrběticích, a skladu ve Slatině je patrný na první pohled. „Areál, ve kterém je uskladněna munice a výbušniny, byl až donedávna volně přístupný všem, takže například děti mohly volně procházet v bezprostředním okolí zbraní a výbušnin,“ uvedl Martin Netolický.

Bezpečnostní rada zároveň formulovala některé své požadavky vůči státu. „Chceme jednat o vyčlenění finančních prostředků na krytí nákladů souvisejících s převozem a uložením munice a výbušnin. Žádáme také o určení vhodných skladů, do kterých by mohla být munice dočasně převezena,“ uvedl k části požadavků Martin Netolický. „Tím nejzásadnějším je pro nás novelizace všech souvisejících právních předpisů a zapracování dosavadních zkušeností všech orgánů státní správy. Zároveň chceme znát postup v případě, že majitel nebude mít zájem na odvozu munice ve stanoveném termínu,“ dodal závěrem Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…