Hejtman Netolický: Informovali jsme zastupitele o investicích za více než dvě miliardy

24.08.2019 11:21

Krajští zastupitelé se sešli na semináři, kde byly prezentovány tři nejvýznamnější plánované stavby Pardubického kraje. Jednalo se o krajské galerii ve Winternitzových mlýnech a výstavbu centrálních urgentních příjmů v Pardubicích a Ústí nad Orlicí.

Hejtman Netolický: Informovali jsme zastupitele o investicích za více než dvě miliardy
Foto: Archiv MN
Popisek: Martin Netolický, místopředseda ČSSD a hejtman Pardubického kraje

„Považovali jsme za velmi důležité informovat zastupitele o nejvýznamnějších investicích v Pardubickém kraji. Jedná se o záměry za více jak 2 miliardy korun, a proto se snažíme o maximální transparentnost nejen před zastupiteli, ale samozřejmě i před veřejností. Stavby takového rozsahu jsou velmi náročné nejen z finančního, ale i časového hlediska, a proto velmi pečlivě dbáme už od počátku na veškeré činnosti s výstavbou souvisejícími,“ řekl hejtman Martin Netolický.

O obnově národní kulturní památky Winternitzových automatických mlýnů a jejich proměně na krajskou galerii informoval autor architektonického návrhu Petr Všetečka. Zastupitelé měli možnost vidět vizualizace prostor stavby, za 307 milionů korun. „Stavbu galerie podpoří Evropská unie. Předpokládáme částku minimálně 110 milionů korun. Maximální výše však může být až 245 milionů korun. Co se týká provozních nákladů, tak ty se snažíme snížit na minimum. Odhadovaný rozpočet ročního provozu je 10 milionů korun, což je ve srovnání s podobnými institucemi přijatelná částka,“ sdělil Roman Línek, náměstek hejtman pro investice a kulturu.

Největší investicí Pardubického kraje je výstavba centrálního urgentního příjmu v Pardubicích za 1,5 miliardy korun, který představil architekt Jaromír Homolka. V Orlickoústecké nemocnici bude stát centrální urgentní příjem za 460 milionů korun. O stavbě, kde byla zahájena první etapa, informovala architekta Klára Steinhauserová. „Výstavby urgentních příjmů mohou posunout naše nemocnice o další krok před obdobná zařízení ve většině ostatních krajů. Vzniknou nová „srdce“ areálů, která budou znamenat zvýšení komfortu pro pacienty, a to nejen v akutních případech. Moderní prostředí znamená také nové příležitosti odborného růstu personálu, ale i snížení provozních nákladů při posílení počtu intenzivních lůžek na jednotkách JIP a ARO. To jsou jen některé výhody nových pavilónů,“ řekl radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…