Hejtman Netolický: Mobilní operátoři slibují zlepšení signálu v kraji

10.08.2016 19:58

Ke konci roku 2015 svolal hejtman Martin Netolický jednání se třemi nejsilnějšími mobilními operátory na území České republiky. Důvodem byly časté připomínky starostů obcí, ale také samotných občanů k pokrytí jednotlivých lokalit mobilním signálem. V současné době jsou dokončeny analýzy pokrytí včetně nastínění možných řešení pro jednotlivé lokality.

Hejtman Netolický: Mobilní operátoři slibují zlepšení signálu v kraji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Od počátku bylo naší snahou upozornit na fakt, že celá řada sídel je bez stabilního pokrytí mobilním signálem a nejedná se pouze o lokality v kopcovitém či hůře přístupném terénu. Jsem rád, že byla debata vyvolána a nyní víme, ve kterých lokalitách a za jakých podmínek může být signál posílen, což již bylo díky sdílení sítí mezi operátory O2 a T-Mobile v mezidobí učiněno například v Býšti, Kladrubech nad Labem, Litošicích, Rohoznici nebo Sebranicích. Další obce se mohou na zlepšený signál těšit již do konce tohoto roku v závislosti na daném operátorovi,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Máme příslib, že v případě aktivní spolupráce obcí může být signál posílen i v místech, kde není příliš velká návratnost investice. Další řešení již tedy bude na samotných obcích, které od nás informaci mobilních operátorů již dostali,“ sdělil hejtman Netolický.

Díky dalšímu sdílení sítí mezi společnostmi O2 a T-Mobile dojde do konce roku 2016 ke zkvalitnění signálu v dalších obcích, mezi které patří také Běstvina, Cotkytle, Česká Třebová, Hejnice, Hroubovice, Chrast, Javorník u Svitav, Kladno, Makov, Němčice, Nové Hrady, Petrovice, Strakov, Velká Skrovnice, Vidlatá Seč, Výprachtice nebo Vysoké Mýto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.