Hejtman Netolický: Navrhneme změnu zákona o financování péče v dětských centrech

21.09.2019 12:17

Financování zdravotní péče v rámci dětských center bylo tématem jednání hejtmana Martina Netolického a ředitelky Dětského centra Veská Markéty Tauberové s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a jeho náměstky Romanem Prymulou a Helenou Rögnerovou.

Hejtman Netolický: Navrhneme změnu zákona o financování péče v dětských centrech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„Současný stav je takový, že zdravotní péče, která je prováděna v rámci dětských center, je hrazena zřizovatelem, v tomto případě tedy Pardubickým krajem. Podle nás je stávající stav špatný, protože i například v rámci zdravotnické záchranné služby existuje vícezdrojové financování zřizovatele a pojišťoven,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„S panem ministrem jsme se domluvili, že jako kraj ve spolupráci s pracovníky jeho resortu připravíme návrh novely zákona, který by dětským centrům umožnil nasmlouvání výkonů s pojišťovnami, což by krajům odebralo část finanční zátěže, přičemž prostředky by bylo možné více investovat do samotných zařízení,“ řekl hejtman.

Změna systému je nutná i podle ředitelky Dětského centra Veská Markéty Tauberové. „Zdravotní péče o děti, které jsou ležící s velmi závažnými hendikepy a onemocněními, je velmi náročná a komplikovaná. Proto jsme přesvědčeni, že by měly být tyto výkony hrazené ze zdravotního pojištění. Není to pouze názor náš, ale napříč dětskými centry a věřím v podporu ostatních kolegů,“ uvedla Markéta Tauberová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…