Hejtman Netolický: Poděkování a ocenění veteránů je tím nejmenším co můžeme udělat

11.05.2015 15:58

Hejtman osobně poděkuje válečným veteránům

Hejtman Netolický: Poděkování a ocenění veteránů je tím nejmenším co můžeme udělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Celý svět si v na počátku května připomíná 70 let o konce druhé světové války. Ani Pardubický kraj nezapomíná na válečné veterány, kteří bojovali na bojištích nejkrvavějšího konfliktu novodobých světových dějin. Ve čtvrtek 21. května proto jménem hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického uctí veterány žijící na svém území. Setkání je organizováno ve spolupráci s Československou obcí legionářskou, Krajským vojenským velením Pardubice a Vojenským muzeem Králíky.

„Poděkování a ocenění válečných veteránů je tím nejmenším co můžeme udělat. Avšak je to důkaz toho, že společnost ani po 70 letech od konce války nezapomíná na své spoluobčany, kteří často nasazovali vlastní život na frontě nebo v pozicích lékařů, zdravotníků či pomocného personálu pomáhali vojákům na frontě,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Velice mne těší také zájem studentů o setkání s veterány, jelikož osobní svědectví přímých účastníků je daleko přínosnější než pouhé nastudování faktů z knih,“ dodal Martin Netolický.

V Pardubickém kraji žije v současné době 62 veteránů, o které se stará Československá obec legionářská. V rámci setkání budou ve spolupráci s Vojenským muzeem Králíky vystaveny ukázky dobových vojenských uniforem a vybavení. Čestnou stráž bude držet také 43. výsadkový prapor v Chrudimi. Po hlavní části programu bude následovat beseda válečných veteránů se studenty v sále zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…