Hejtman Netolický: Rychlé řešení je v Brněnci nezbytné

08.02.2015 12:05

V prvé řadě chceme nejdříve řešit odvoz a likvidaci jednotlivých barelů a látek, které jsou na povrchu viditelné. V dlouhodobějším horizontu bude nutné zajistit celý areál a jeho následnou sanaci.

Hejtman Netolický: Rychlé řešení je v Brněnci nezbytné
Foto: archiv MN
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

 „V prvé řadě chceme nejdříve řešit odvoz a likvidaci jednotlivých barelů a látek, které jsou na povrchu viditelné. V dlouhodobějším horizontu bude nutné zajistit celý areál a jeho následnou sanaci. Rozpadlé tovární budovy jsou volně přístupné všem, což může být nebezpečné například také pro děti. V případě celkového zabezpečení a sanace se pak bavíme o řádech desítek a možná až stovek milionů korun,“ uvedl Martin Netolický. „Je smutné vidět, jak areál, kde bylo v minulosti zaměstnáno až 1500 lidí, dlouhodobě chátrá.“ dodal Martin Netolický.

Ministr životního prostředí Richard Brabec si společně s hejtmanem a starostou obce prošel celý areál. „Hrozící akutní riziko chceme řešit co nejdříve. Do konce příštího týdne navrhneme projekt, ve kterém doporučíme právní, technické i cenové řešení neodkladného zajištění všech rizikových chemikálií. S panem hejtmanem se následně domluvíme na možném společném financování ze zdrojů našeho resortu a kraje,“ uvedl ministr Brabec. „Je nezbytné, aby se k tomuto problému postavil čelem také vlastník, ale vzhledem k tomu, že společnost je v likvidaci a nekomunikuje, tak by bylo dobré uvažovat i o trestněprávní odpovědnosti,“ doplnil Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů