Hejtman Netolický: Závod v Třemošnici nabídne až 500 nových pracovních míst

20.07.2016 6:36

Třemošnický Kovolis Hedvikov se řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu, ve čtyřsměnném provozu zde pracuje přes tisíc kmenových zaměstnanců. Další by měly najít uplatnění v nové provozovně, kterou společnost chystá postavit v příštím roce. O těchto plánech či o úspěšné spolupráci s místní Střední odbornou školou a Středním odborným učilištěm technickým jednal s představiteli firmy hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Hejtman Netolický: Závod v Třemošnici nabídne až 500 nových pracovních míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Kovolis Hedvikov patří v oblasti tlakového slévání slitin mezi špičky ve svém oboru, a proto musí reagovat na potřeby trhu. Pro zefektivnění výrobního procesu a zvýšení produkce proto plánuje vystavět v průmyslové zóně v Třemošnici nový závod, který nabídne lidem z okolí až 500 pracovních míst,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že nové zaměstnance získává firma i díky úspěšné spolupráci s odborným učilištěm v Třemošnici. „Škola je vzorem spolupráce s velkými zaměstnavateli v regionu. Pardubický kraj v minulých dvou letech školu opravil a investoval i do vybavení. Výsledky se postupně dostavují a absolventi nachází uplatnění v Kovolisu či ve společnosti Dako,“ podotkl hejtman.

Studenti chodí na praktickou výuku do Kovolisu Hedvikov od druhého ročníku do nástrojárny či podle profese do dalších dílen. Pod odborným dohledem zde pracují dva, tři dny v měsíci. Ve třetím ročníku přicházejí na pětiměsíční praxi. „To už se u nás dobře orientují. My máme tak šanci poznat jejich zájem a schopnosti a nabídnout jim zaměstnání. Každoročně se u nás prakticky vyučí mezi sedmi a deseti učni,“ řekl ředitel firmy Miloslav Pavlas.

Kovolis Hedvikov se historicky specializuje na tlakové slévání hliníkových slitin a svým zákazníkům dodává kompletní řešení v této oblasti – vývoj dílů, konstrukci a výrobu nástrojů, výrobu odlitků, jejich obrobení a povrchovou úpravu. Ve výrobních halách v Hedvičině údolí v Třemošnici a v nedalekém Ronově nad Doubravou produkuje součástky pro nákladní vozy, autobusy i osobní vozy po celém světě, například pro Citroëny nebo Peugeoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.