Hejtman Novák: Hořký Radegast k našemu regionu neodmyslitelně patří

21.05.2016 22:47

Deklaraci mezi Moravskoslezským krajem a Plzeňským Prazdrojem o vzájemné spolupráci tento týden potvrdili podpisem hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a Paolo Lanzarotti, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Hejtman Novák: Hořký Radegast k našemu regionu neodmyslitelně patří
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Dohodli se na společných aktivitách při kulturních a společenských akcích v oblasti marketingu, rozvoje cestovního ruchu v moravskoslezském regionu a dalších společensky odpovědných aktivitách. 

„Hořký Radegast, který se vaří v Nošovicích a je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, k našemu regionu neodmyslitelně patří. Ostatně - samotný pivovar je jednou z technických atraktivit Moravskoslezského kraje v Technotrase, která nabízí návštěvníkům našeho regionu zajímavá místa, která stojí za to navštívit,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Dodává, že kraj bude s Plzeňským Prazdrojem spolupracovat mimo jiné také na přípravě a realizaci aktivit v oblasti prevence nezodpovědné konzumace alkoholu typu projektu Respektuj 18, která klade důraz na aktivity omezující konzumaci alkoholu nezletilými.

 „Trvale udržitelný rozvoj vždy byl a bude podstatou toho, jak chápeme a provozujeme naše podnikání. Proto nám není lhostejné, co se děje okolo nás. Cílem Plzeňského Prazdroje je budovat společnou prosperitu, protože když se bude dařit nám, bude se dařit i obyvatelům v regionech, kde působíme. Jsem proto rád, že spolupráce s Moravskoslezským krajem podpisem deklarace pokročila o významný krok kupředu,“ komentuje událost Paolo Lanzarotti, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Plzeňský Prazdroj je pro okolí svého pivovaru Radegast významným poskytovatelem pracovních míst. Kromě toho od roku 2001 rozdělil mezi neziskové organizace Moravskoslezského kraje více jak 31 milionů korun, zejména prostřednictvím programu Prazdroj lidem. Letos se v rámci programu nově nazvaného Radegast lidem rozdělí až 1,7 milionů korun. Zaměřuje se na projekty péče o přírodní bohatství a turistický rozvoj Beskydska. O finanční podporu mohou organizace žádat již nyní.

Deklarace mezi Moravskoslezským krajem a Plzeňským Prazdrojem byla uzavřena na období tohoto a příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…