Hejtman Novák: Integrovaná výjezdová centra jsou hotova na mošnovském letišti a v Třinci. Další otevřeme v Ostravě

06.04.2016 11:55

Do regionu tento týden zavítal ministr vnitra Milan Chovanec. Setkal se v Ostravě s vedením Moravskoslezského kraje, prohlédl si Integrované výjezdové centrum (IVC) v Ostravě Jihu, a ve Frýdku-Místku besedoval společně s hejtmanem Miroslavem Novákem s veřejností na téma aktuální bezpečnostní situace a migrace.

Hejtman Novák: Integrovaná výjezdová centra jsou hotova na mošnovském letišti a v Třinci. Další otevřeme v Ostravě
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„S panem ministrem jsme navštívili jedno z našich Integrovaných výjezdových center v Ostravě-Jihu, které slavnostně otevřeme 25. Dubna. Další IVC jsou hotova na mošnovském letišti a v Třinci, minulý měsíc už začalo fungovat menší centrum ve Městě Albrechtice na Bruntálsku. Jsem rád, že pan ministr ocenil naše aktivity v rámci výstavby těchto center, a dohodli jsme se na tom, že naší společnou prioritou do příštích let bude výstavba IVC v Českém Těšíně, aby byly pokryty všechny oblasti našeho regionu,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje. S ministrem hovořil také o policejním vrtulníku, který by měl do dvou let pomáhat při řešení krizových situací v Moravskoslezském kraji.

Připomeňme, že Milan Chovanec na tiskové konferenci v Ostravě oznámil pozastavení projektu Nadačního fondu Generace 21, na základě kterého k nám přijížděli křesťanští uprchlíci z Iráku. Řekl, že cizinci chtějí opustit Českou republiku a dostat se do jiné evropské země, například do Německa či Švédska. „Do doby, než se to vysvětlí a vyřeší, nebudeme přivážet další uprchlíky v rámci tohoto projektu, protože jsme v situaci, že bychom se mohli stát spoluúčastníky cestovní kanceláře, která by migranty velmi prapodivně přivážela blíž k zemím, kam chtějí odejít,“ sdělil ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.