Hejtman Novák: Jsem rád, že mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme

27.09.2016 10:12

Mladí badatelé v oblasti životního prostředí obdrží cenu z rukou hejtmana kraje. V Opavě se koná konference Envofórum.

Hejtman Novák: Jsem rád, že mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Mladé badatele v oblasti životního prostředí ve čtvrtek 29. září slavnostně ocení hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. V rámci konference Envofórum předá ceny vítězům soutěže Envitalent, která sdružuje badatelské projekty v oblasti životního prostředí žáků základních a středních škol.

Jsem rád, že dětem a mladým lidem není lhostejné prostředí, ve kterém žijeme. Pochopení zákonitostí v přírodě je klíčové pro její ochranu nyní i do budoucna. Projekty, vedoucí k vzdělávání dětí v oblasti ochrany životního prostředí, mají jednoznačně velký smysl a zaslouží si podporu,“ říká hejtman MSK Miroslav Novák.  

Konference Envofórum je dvoudenní. Začíná ve čtvrtek v opavském kulturním domě Na Rybníčku, kdy se uskuteční řada přednášek a prezentací na témata ovzduší a doprava. Organizátoři představí mimo jiné úspěšný projekt Emise, který přichází s myšlenkou zdravotně nezávadného ovzduší. „Tento projekt byl původně středoškolským počinem Slezského gymnázia v Opavě cíleným na vzdělávání místních obyvatel v oblasti emisí a nakládání s odpadem. Postupně se rozšiřuje napříč celou republikou a získává si stále více pozornosti a podpory. Jeho významnou přidanou hodnotu vnímám také v tom, že u studentů i žáků v základních školách vyvolal obrovský zájem o přírodní vědy,“ dodává garantka projektu Kamila Tkáčová.

Program konference je první den plánovaný do pozdních odpoledních hodin, druhý den se mohou zájemci z řad dospělých účastníků konference zúčastnit návštěvy meteorologické stanice a výšlapu na Lysou Horu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…