Hejtman Novák: Moravskoslezský pakt zaměstnanosti přenáší know-how i do dalších krajů

15.04.2016 7:35

Představitelé kraje, hospodářské komory a sdružení se dohodli na další spolupráci.

Hejtman Novák: Moravskoslezský pakt zaměstnanosti přenáší know-how i do dalších krajů
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Memorandum o spolupráci dnes (12. 4.) slavnostně v budově krajského úřadu v Ostravě podepsali představitelé Moravskoslezského kraje, Krajské hospodářské komory MSK a Sdružení pro rozvoj MSK.

Pevné partnerství těchto tří subjektů tak dále pokračuje. Na prodloužení spolupráce se dohodli už loni v prosinci, kdy vyhodnotili dosavadní Memorandum o spolupráci z roku 2013 a konstatovali, že společné aktivity přispívají k rozvoji kraje a mají řadu konkrétních výsledků.

Mezi deseti hlavními oblastmi spolupráce je zlepšování investičního a podnikatelského prostředí a podpora zaměstnanosti, zejména prostřednictvím Moravskoslezského paktu zaměstnanosti, jehož novou „podobu“ na léta 2016 až 2023 kromě signatářů memoranda podepsali na sklonku minulého také představitelé Svazu průmyslu a dopravy ČR, Úřadu práce ČR, Regionální rady odborových svazů ČMKOS Moravskoslezského kraje a vládní zmocněnec pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj.

Během 4,5letého fungování Moravskoslezského paktu zaměstnanosti jako pilotního teritoriálního paktu zaměstnanosti v České republice, se stal respektovaným lídrem v České republice, přenášející know-how do dalších krajů. V současnosti existují pakty zaměstnanosti ve většině krajů Česka. Moravskoslezský pakt zaměstnanosti přispívá k pozitivnímu vnímání Moravskoslezského kraje i České republiky a byl oceněn jako příklad dobré praxe v Organizaci pro hospodářskou spolupráci a rozvoj a v Evropské unii,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

Pokračovat bude spolupráce signatářů memoranda také v rozvoji dopravní infrastruktury a logistiky, zlepšování životního prostředí, podpory vědy, výzkumu a inovací a efektivního využívání dotačních titulů pro realizaci strategických priorit kraje. „Jako klíčové téma vidíme podporu vzdělávání se zřetelem na budoucí potřeby vyváženého rozvoje kraje,“ dodal hejtman Miroslav Novák.

Koordinace a spolupráce bude probíhat rovněž v dalších činnostech. „Aktivně se hlásíme k tématům vzájemné spolupráce při tvorbě strategických dokumentů Moravskoslezského kraje, rozvoji mezinárodní spolupráce a podpoře pozitivního vnímání a objektivního mediálního obrazu kraje,“ doplnil ředitel Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje Radúz Mácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice