Hejtman Novák: Naši hasiči patří k nejlépe vybaveným jednotkám v republice

10.10.2015 15:04

Detekční přístroje, radiostanice, hydraulická vyprošťovací zařízení, tlakové lahve, kanalizační rychloucpávky, zástěny k dopravním nehodám, spektrometry, dýchací přístroje i širokospektrální filtry darovali zástupci Moravskoslezského kraje jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDH) a Hasičskému záchrannému sboru MSK (HZS MSK). Na nákup tohoto vybavení vyčlenil kraj ze svého rozpočtu přes 15 milionů korun.

Hejtman Novák: Naši hasiči patří k nejlépe vybaveným jednotkám v republice
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Bohumínu letos připadla jedna digitální vozidlová radiostanice pro komunikaci s řídícím střediskem integrovaného záchranného systému. „Techniku jsme podobným způsobem formou daru získali od kraje také v minulých letech. Do kterého z našich vozů dobrovolných hasičů novou stanici umístíme ještě není rozhodnuto,“ uvedla Miroslava Šmídová, vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice.

HZS MSK obdržel od Moravskoslezského kraje vybavení v hodnotě 7 632 631 korun, JSDH vybavení za 7 594 878 korun. Obdarováno bylo přes 60 obcí. „Moderní vybavenost je důležitým faktorem při zásazích profesionálních i dobrovolných hasičů. Naši hasiči patří k nejlépe vybaveným jednotkám v republice a kraj dělá vše pro to, aby tomu tak bylo i nadále,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.