Hejtman Novák: Podporujeme nejen nově příchozí investory, ale i stávající podnikatele

24.09.2016 11:45

Kraj motivuje podnikatele, začal rozdávat regionální investiční pobídky.

Hejtman Novák: Podporujeme nejen nově příchozí investory, ale i stávající podnikatele
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Prvním dvěma firmám poskytne Moravskoslezský kraj individuální dotaci v rámci nové regionální investiční pobídky, aby mohly rozšířit výrobu a zaměstnat nové lidi.

Přes čtyři miliony korun na rozvoj průmyslové zóny dostane také město Odry. Rozhodli o tom krajští zastupitelé na svém dnešním (22. září 2016) zasedání.

Podpora investic a podnikání patří dlouhodobě mezi priority Moravskoslezského kraje. Nově kraj podnikatelům nabízí také regionální investiční pobídku, která má podpořit firmy plánující zahájit či rozšířit svou podnikatelskou činnost ve zpracovatelském průmyslu a vytvořit nová pracovní místa v regionu. Kraj má na tuto aktivitu pro tento rok vyčleněno 10 milionů korun z krajského rozpočtu.

„Podporujeme nejen nově příchozí investory, ale i stávající podnikatelské subjekty. Letos mohou firmy v kraji čerpat také regionální investiční pobídku. Tato nabídka by mohla být zajímavá zejména pro investory, kteří objemem plánované investice nedosáhnou na státní investiční pobídku,“ uvedl moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

Upřesnil, že milionovou individuální dotaci v rámci regionální investiční pobídky dostane společnost HRONOVSKÝ s.r.o., která vyrábí elektrické a elektromechanické  autokomponenty a kabelové svazky. Firma potřebuje rozšířit výrobu a postavit další halu v severní průmyslové zóně v Bruntálu za více než 10 milionů korun, vytvoří zhruba 200 nových pracovních míst. Další milion korun z krajského rozpočtu zamíří do společnosti  EBG plastics CZ s. r. o. zabývající se výrobou plastových dílů pro automobilový a elektrotechnický průmysl. I tento podnik potřebuje rozšířit výrobu a zakoupit nové moderní stroje, přijme 20 nových zaměstnanců.

Zastupitelé Moravskoslezského kraje také „přiklepli“ 4,4milionovou dotaci městu Odry, aby mohlo vybudovat přeložku velmi vysokého napětí v připravované místní průmyslové zóně.

„Je pro nás zásadní vytvářet další plochy pro podnikání v Moravskoslezském kraji. Proto mě těší, že město Odry intenzivně připravuje průmyslovou zónu a hlavně, že už má také první investory, kteří projevili zájem v této zóně umístit své podniky a zaměstnat lidi,“ podotkl hejtman Miroslav Novák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…