Hejtman Novák: Snad noví lékaři zmírní nepříznivý věkový trend, který může v budoucnu ohrozit zajištění péče

12.07.2016 5:26

Prvních 48 lékařů promovalo na Lékařské fakultě (LF) Ostravské univerzity. Moravskoslezský kraj s fakultou spolupracuje od počátku jejího vzniku.

Hejtman Novák: Snad noví lékaři zmírní nepříznivý věkový trend, který může v budoucnu ohrozit zajištění péče
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Podpořil 30 tisíci korunami VI. ročník Studentské vědecké konference, přispívá také na stipendia pro studenty 5. a 6. ročníku. Díky spolupráci krajských nemocnic a LF získávají zaměstnanci krajských nemocnic, především všeobecné sestry a zdravotničtí asistenti, další vzdělání potřebné k jejich práci. LF pomáhá kraji také se zpracováním analýz aktuálního stavu zdravotní péče v MSK.

„Všem historicky prvním „ostravským“ lékařům bych chtěl pogratulovat a popřát jim hodně zdaru v jejich další profesní cestě. Doufám, že co nejvíce z nich zůstane v našem regionu a v krajských nemocnicích, do jejichž vybavení a modernizace neustále investujeme," říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Podle statistických údajů je téměř 55 procentům praktických lékařů v republice nad 55 let, což platí i pro Moravskoslezský kraj. Tato věková struktura může v budoucnu přinést problém v zajištění primární péče. „Snad noví lékaři, kteří vystudovali a vystudují v Ostravě, tento nepříznivý trend zmírní a shledají, že Moravskoslezský region je dobrým místem pro práci i život,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…