Hejtman Novák: Špičkově obsazená konference Regenerativní medicína a bioinformatika sklidila úspěch

22.05.2016 17:49

Problematiku regenerativní medicíny a oborů, které se k regenerativní medicíně vztahují, představila Mezinárodní konference Brokerage Event.

Hejtman Novák: Špičkově obsazená konference Regenerativní medicína a bioinformatika sklidila úspěch
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„Regenerativní medicína a bioinformatika rozhodně nejsou oblasti, které by se měly realizovat pouze lokálně na úrovni Moravskoslezského kraje či na úrovni republikové. V tomto oboru je potřeba spolupráce se zahraničními špičkovými centry a vědci. Cílem námi pořádané konference bylo právě provázání těchto institucí a zahájení práce na společných výzkumných a vývojových projektech v tomto oboru. Jsem přesvědčen, že konference tento účel stoprocentně splnila,“ řekl Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Velkým tématem v biomedicíně je využití digitálních technologií. Tuto problematiku představil zástupce firmy Invent medical group, která využívá digitální výroby pro oblast protetiky a ortotiky, zástupci Fakultní nemocnice Ostrava prezentovali využití digitálních technologií v plastické chirurgii.

Zpracování obrazových dat (například dat z rentgenů či jiných medicínsky využívaných zobrazovacích metod) prezentovala firma IT4 Innovation, účastníci si konference vyslechli i zkušenosti z USA s patentováním léků a medicínských technologií, představena byla také „top“ pracoviště z oblasti biomedicíny, a to německý Fraunhofer institut a americká společnost Cook Regentec.

K dalším tématům patřil například vliv životního prostředí na zdraví obyvatel nebo rozvoji startupů (začínajících podnikatelů) v oblasti biotechnologií v Moravskoslezském kraji.

„Návštěvníci tak opravdu měli jedinečnou příležitost navázat novou spolupráci a rozvinout své vývojové a obchodní aktivity v oblasti biotechnologií,“ říká Petra Chovanioková, ředitelka pořádající Agentury pro regionální rozvoj.

Pořadateli Brokerage Event 2016 byl Moravskoslezský kraj prostřednictvím své Agentury pro regionální rozvoj (ARR), Fakultní nemocnice Ostrava a ING corporation, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie