Hejtman Novák: Vítám iniciativu firem, které aktivním způsobem přistupují k řešení zaměstnanosti

18.02.2016 17:20

Až sto nových pracovních příležitostí letos nabídne zájemcům v Moravskoslezském kraji energetická skupina RWE.

Hejtman Novák: Vítám iniciativu firem, které aktivním způsobem přistupují k řešení zaměstnanosti
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

V rámci dalšího zkvalitnění zákaznického servisu hledá především operátory pro call centra v Ostravě a Opavě. Pozitivní vliv RWE na snižování nezaměstnanosti v regionu ocenil při dnešní návštěvě ostravského call centra hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

„Vítám vlastní iniciativu firem, které aktivním způsobem přistupují k řešení zaměstnanosti v regionu. Skupinu RWE považuji za jednoho z významných zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji,“ uvedl Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje, a dodal: „Rád jsem přijal nabídku prohlédnout si call centrum RWE v Ostravě. Doporučuji všem, kteří hledají práci, aby se osobně podívali, v jakých podmínkách tady lidé pracují.“

RWE investovala v posledních letech desítky milionů korun do rozvoje zákaznického servisu. Jako lídr na trhu se zemním plynem a nejúspěšnější nový hráč na trhu s elektřinou poskytuje svým klientům širokou škálu služeb. „Hledáme nové aktivní kolegy s dobrými komunikačními předpoklady, kterým kromě řady benefitů nabízíme kariéru v silné mezinárodní společnosti,“ sdělila Jitka Adámková, jednatelka společnosti RWE Zákaznické služby. Všichni zájemci získají bližší informace na webových stránkách www.startkariery.cz.

Význam celého regionu pro energetickou skupinu zdůraznil Tomáš Varcop, obchodní ředitel společnosti RWE Česká republika. „Moravskoslezský kraj považujeme z pohledu RWE za klíčovou lokalitu. Kromě toho, že se zde nachází centrum našeho zákaznického servisu, provozujeme v regionu podzemní zásobníky plynu. Sídlí tady rovněž řada našich zákazníků jak z řad velkých firem, tak i domácností.“

RWE Zákaznické služby nabízí svým zaměstnancům bohatý profesní rozvoj a další kariérní růst. Poskytuje jim nejrůznější výhody, jakými jsou finanční i nefinanční benefity, možnost práce z domova, zkrácené úvazky nebo týden dovolené navíc. Výjimkou není ani pořádání kulturních nebo sportovních akcí.

Nové call centrum v Opavě zahájilo činnost počátkem listopadu 2015 a rozšířilo tak stávající kapacitní možnosti pracoviště v Ostravě. Další zcela nové call centrum plánuje společnost otevřít ve Zlíně. RWE Zákaznické služby v současnosti zaměstnává 780 lidí, z toho 500 jich pracuje na Ostravsku. Celkem provozuje 29 zákaznických center, sedm kontaktních center a dvě call centra.

Moravskoslezský kraj vykazuje v rámci České republiky druhou nejvyšší nezaměstnanost. Ta za prosinec dosahovala výše 8,7 procenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu