Hejtman Novák ocenil vítězky literární soutěže Perem studenta, které poskytl záštitu

03.07.2016 16:29

Hejtman Miroslav Novák a šéfredaktor regionálního Deníku Martin Pleva koncem června předali ceny vítězům soutěže Perem studenta.

Hejtman Novák ocenil vítězky literární soutěže Perem studenta, které poskytl záštitu
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Literární soutěž organizoval Deník pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka, náměstkyně moravskoslezského hejtmana pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Věry Palkové a náměstka ústředního školního inspektora Ondřeje Andryse.

„Přečetl jsem hodně příspěvků ze soutěže Perem studenta, které byly v Deníku otištěny, a samozřejmě všechny tři vítězné práce. Mile mě překvapila vysoká úroveň všech studentských článků a o vítězných pracích musím říct, že jsou úplně úžasné. Jejich autorky by měly mít jedničku z češtiny až do konce svého studia,“ hodnotil příspěvky hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák při slavnostním předání cen.

Vítězky prvního ročníku soutěže Perem studenta vzešly z finálové dvanáctky, do které se dostaly čtyři nejlepší práce z každého ze tří vyhlášených kol. Studenti psali příspěvky k tématům Život v Moravskoslezském kraji, Karel IV. v dnešní době a Já a můj vzor. Hlasování probíhalo na internetových stránkách regionálního Deníku i pomocí kuponů opakovaně otištěných v novinách.

 „Nakoplo mě to, abych psala dál a hledala si další soutěže. Je to velký úspěch, který mě ohromně překvapil. A moc mě potěšily kladné reakce od spolužáků, učitelů a samozřejmě od rodiny.“ To jsou slova Kristýny Fekarové z Gymnázia Mikoláše Koperníka v Bílovci, která se stala celkovou vítězkou prvního ročníku soutěže Deníku nazvané Perem studenta.

Studentka, která získala se svým příspěvkem Z pera královny detektivek nejvíce hlasů od čtenářů, si dnes (27. 6.) na krajském úřadu převzala ceny za první místo. Vyhrála pobyt pro dvě osoby v Horském hotelu Čeladénka v Beskydech od cestovní kanceláře Kovotour plus a dárkové tašky od Deníku a hlavních partnerů soutěže – Moravskoslezského kraje a České školní inspekce.

Dárkové tašky dostaly také další dvě studentky v pořadí. Na druhém místě skončila Daniela Kopecká z Hotelové školy ve Frenštátu pod Radhoštěm a třetí se umístila Tereza Gottwaldová z Masarykova Gymnázia v Příboře. Uspěly tak v silné konkurenci 365 studentských prací, které do soutěže přišly z bezmála třiceti středních škol z celého Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…