Hejtman Okleštěk: Výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří o pomoc neprosí

31.12.2019 14:38

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor města Olomouce Miroslav Žbánek předali organizaci Za sklem šek na třicet tisíc korun. Osmnáct a půl tisíce korun se podařilo získat díky charitativnímu prodeji punče, zbytek přidali hejtman a primátor ze svého.

Hejtman Okleštěk: Výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří o pomoc neprosí
Foto: anoprostejov.cz
Popisek: Ladislav Okleštěk, ANO

„Peníze mají smysl jen tehdy, když někomu udělají radost. Já mám radost z toho, kolik lidí si punč přišlo koupit, a hlavně z toho, že výtěžek z prodeje ulehčí život lidem, kteří se o pomoc nijak neprosí, ale o to víc si ji zaslouží,“ svěřil se hejtman Ladislav Okleštěk.

Olomoucká organizace Za sklem pomáhá lidem s PAS (porucha autistického spektra) a jejich rodinám. Jedná se o sociální služby, které jim usnadní život například v oblasti vzdělávání nebo zaměstnání. Služby probíhají ambulantní a terénní formou. „Jsem rád, že i letos můžeme předat příspěvek dětem a jejich rodinám, které si pomoc nás všech skutečně zaslouží. Výtěžek tentokrát putuje do organizace, která v Olomouci působí nově, a proto při rozjezdu svých aktivit určitě potřebuje naši podporu," řekl s přesvědčením primátor Mirek Žbánek.

V pobočkách Za sklem v Olomouci, Praze a Zlíně v současné době pracují celkem se 170 rodinami. „Moc si vážíme spolupráce s krajským úřadem i magistrátem. Děkujeme za dar, který bude použit na výstavbu relaxační místnosti v pobočce v Olomouci,“ uvedla ředitelka zmiňovaného občanského sdružení Marta Pečeňová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.