Hejtman Petera: Každý týden jsem u otevření nějaké dopravní stavby...

12.11.2015 19:38

V Rudné u Prahy na řidiče čeká nový průtah městem, který zjednoduší a urychlí dopravu.

Hejtman Petera: Každý týden jsem u otevření nějaké dopravní stavby...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý hejtman Středočeského kraje Miloš Petera

„Každý týden jsem u otevření nějaké středočeské dopravní stavby. Co jiného by lépe svědčilo o tom, že se stav silnic v kraji zlepšuje. Středočeský kraj pro to dělá maximum. Jsem rád, že naše obce využívají všech možných dotačních titulů a zlepšují tak své prostředí i život místních. V tomto případě to je Státní fond dopravní infrastruktury, který do celkové částky stavby ve výši 38,5 milionů korun bez DPH přispěl 28 miliony korun, zbytek hradil kraj ze svého rozpočtu,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Projekt řešil průtah silnice II/605 městem Rudná v Masarykově ulici v celkové délce 3 046 metrů a to za využití nové technologie asfaltových vrstev. Nová technologie spočívá v aplikaci speciální přísady, která výrazně zvyšuje modul tuhosti a následně tedy i odolnost proti vzniku trvalých deformací. „Tato technologie má významný přínos také z hlediska ekologie, protože přísada je získána výrobou z recyklované folie ze starých automobilových skel,“ doplnil hejtman.

Součástí prací, které začaly letos v červenci, byla oprava asfaltového krytu vozovky včetně lokálních sanací, obnova a doplnění obrubníků, pročištění odvodňovacích prvků komunikace, obnova a doplnění vodorovného dopravního značení a oprava autobusových zastávek s asfaltovým i dlážděným krytem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…