Hejtman Petera: Kraj bude spolupracovat s Lysou nad Labem při stavbě obchvatu

14.07.2015 11:00

Jedná se o pokračování výstavby obchvatu města, jehož první část byla vybudována a je v provozu na silnici II/272 v úseku od mostu přes Labe až po silnici na obec Ostrou.

Hejtman Petera:  Kraj bude spolupracovat s Lysou nad Labem při stavbě obchvatu
Foto: Redakce
Popisek: Ing. Miloš Petera, ČSSD, hejtman, předseda středočeské ČSSD

Druhý úsek předpokládá pokračování obchvatu od křižovatky na Ostrou směrem k Benátkám na Jizerou. Smlouvu o spolupráci mezi krajem a městem Lysá nad Labem projednali krajští radní v pondělí 13. července. Hejtmanovi Miloši Peterovi (ČSSD) uložili smlouvu podepsat.

„Smyslem uzavření této dohody s městem je zajistit společný postup při projekční a majetkoprávní přípravě dostavby obchvatu města. Středočeský kraj ji zpracoval až do úrovně dokumentace k územnímu rozhodnutí. Nyní ji bezplatně předá městu a pověřuje ho jejím dalším rozpracováním a zajištěním projektové dokumentace ke stavebnímu povolení. Město se také musí postarat o majetkoprávní vypořádání s vlastníky pozemků pod budoucím obchvatem,“ řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Středočeský kraj se také ve smlouvě zavazuje, že bude finančně hradit část stavby obchvatu, jehož celkové náklady jsou předpokládány ve výši 130 milionů korun. Město pak uhradí ty části stavby, které budou spadat do jeho vlastnictví.

Středočeský kraj a Lysá nad Labem se dohodly i na společném postupu při vyhlášení veřejné zakázky na výběr nejvhodnějšího dodavatele provedení stavebních prací. „Jakmile nám město předá dokončenou projektovou dokumentaci, jsme připraveni požádat o finanční prostředky na stavbu obchvatu z dotačních titulů Evropské unie, a to v rámci programového období 2014–2020,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.