Hejtman Petera: Kraj se připravuje na možné riziko migrační vlny

14.07.2015 14:05

Evropa čelí masovému přílivu uprchlíků z válkou zmítaných zemí, především Sýrie a některých afrických států. Ačkoli se migrační vlna zatím České republiky nedotkla, Středočeský kraj se na vznik možné krizové situace připravuje.

Hejtman Petera:  Kraj se připravuje na možné riziko migrační vlny
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

O stavu připravenosti byla v pondělí 13. července informována i Rada kraje.

„Policie Středočeského kraje zatím žádné zvýšení počtu nelegálních migrantů v regionu nezaznamenala, což ale neznamená, že tomuto problému v případě dalšího zhoršení situace nemusíme čelit. Je proto důležité, abychom byli na případná bezpečnostní rizika připraveni. Mezi taková preventivní opatření patří třeba spolupráce s ministerstvem vnitra při mapování potenciálně vhodných objektů pro ubytování případných migrantů či zabezpečení personálního zajištění stálé pracovní skupiny Krizového štábu Středočeského kraje a odborné přípravy jejích členů,“ konstatoval hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Krizový stav v kraji by byl vyhlášen, pokud by počty zachycených nelegálních migrantů na území republiky překročily během několika dnů 750 osob denně, případně opakovaně 5 000 měsíčně či 10 000 za rok. V současnosti se ale počty zachycených osob těmto limitům ani zdaleka nepřibližují, byť oproti letům před vypuknutím uprchlické krize jich podstatně přibylo. Například středočeská cizinecká policie eviduje na území kraje od konce dubna k dnešnímu dni necelých 90 zadržených nelegálních migrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.