Hejtman Petera: Středočeští podnikatelé se mohou uplatnit v zahraničí

15.02.2015 11:09

Český generální konzul v Kanadě Jerry Jelínek informoval středočeské podnikatele o příležitostech podnikání v Kanadě. V budově krajského úřadu se konal seminář s názvem „Obchodní příležitosti podnikatelů v Kanadě“.

Hejtman Petera: Středočeští podnikatelé se mohou uplatnit v zahraničí
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

„Myslím si, že to byla pro místní obchodníky a výrobce jedinečná příležitost, jak se seznámit s možnostmi podnikatelského uplatnění v zahraničí. Děkuji tímto generálnímu konzulovi, že středočeským podnikatelům předal své znalosti a zkušenosti. Rád bych, aby je využili a dařilo se jim,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD), který setkání zahájil.

Akce se uskutečnila ve spolupráci Středočeského kraje s Krajskou hospodářskou komorou Střední Čechy a byla určena pro firmy z oblasti strojírenství, zemědělské techniky, leteckého průmyslu, dopravních strojů a zařízení z oblasti energetiky, ale i pro zájemce z dalších oborů.

Během semináře spojeného s diskuzí generální konzul podnikatelům představil Kanadu a informoval je o struktuře vzájemného obchodu mezi Kanadou a ČR, o těžebním průmyslu, celní politice, bankovnictví nebo Zóně volného obchodu mezi EU a Kanadou (CETA). Součástí prezentace bylo „Minimum exportéra do Kanady“. Šlo o soubor rad, jak vést jednání s obchodním partnerem či jaké jsou trendy na kanadských trzích. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny