Hejtman Půta: Čtyři roky po ničivé povodni v roce 2010

25.08.2014 17:16

Čtyři roky po ničivé povodni v roce 2010 je dokončena obnova silnice II/592 Chrastava – I. etapa. Slavnostní předání stavby úseku Kryštofovo Údolí – Chrastava – po začátek obce Nová Ves se uskutečnilo v pondělí 25. srpna 2014 v Chrastavě.

Hejtman Půta: Čtyři roky po ničivé povodni v roce 2010
Foto: Redakce
Popisek: Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Události se zúčastnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, starosta Chrastavy Michael Canov, starosta Kryštofova Údolí Pravoslav Svačinka, starosta obce Nová Ves Jaroslav Müller, ředitel Krajské správy silnic LK Jan Růžička a za zhotovitele ředitel závodu EUROVIA CS, a.s. Miroslav Slatinka.

„Jsem rád, že jsme se obnovy silnice, kterou v roce 2010 zničila povodeň, konečně dočkali. Chtěl bych poděkovat zejména obyvatelům Chrastavy a okolních obcí za jejich trpělivost. Vzhledem k tomu, že se jedná o krajskou komunikaci, bylo tedy na Libereckém kraji, zajistit prostředky ne její obnovu,“ řekl hejtman LK Martin Půta s tím, že jedná o již třetí dokončenou liniovou stavbu v rámci Obnovy škod po povodni 2010 spolufinancovanou z dotačního titulu MMR programu „obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou“.

Oprava se týkala silnic v délce cca 6,6 km, kde byly kromě povrchu obnoveny především tři mosty, devět opěrných zdí, dva armované svahy a řada inženýrských sítí. „Velká část opěrných zdí byla povodní poničena v takovém rozsahu, že zajištění provizorní dopravní obslužnosti území nebylo jednoduché. V této chvíli také finišují opravy objízdných tras, které byly několik let hojně využívány,“ doplnil krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Projektovou dokumentaci zpracovala firma Valbek, spol. s.r.o. Stavbu na základě výběrového řízení provádělo sdružení firem „Eurovia CS a Integra“. Stavební náklady činily 173.664.144 Kč vč. DPH, které byly při realizaci díla dodrženy, dokonce i mírně poníženy.  Na akci získal Liberecký kraj dotaci ve výši 50 % z dotačního podprogramu na obnovu obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou z Ministerstva pro místní rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě