Hejtman Půta: Na jaře jsme se dostatečně zásobili, takže nyní můžeme pomoci

21.09.2020 8:36

Liberecký kraj se dostatečně zásobil ochrannými pomůckami již na jaře letošního roku. Nyní se kvůli zhoršené epidemiologické situaci rozhodl část zásob darovat obcím, svým příspěvkovým organizacím a také žákům na 2. stupni základních škol a středoškolákům.

Hejtman Půta: Na jaře jsme se dostatečně zásobili, takže nyní můžeme pomoci
Foto: Archiv PL
Popisek: Hejtman Martin Půta

S žádostí o nanofiltry se přihlásilo 77 obcí. Ty požadují 432 000 kusů nanofiltrů v hodnotě 3 849 120 korun. Do 85 příspěvkových organizací míří dohromady 252 300 nanomasek, 50 kusů na jednoho zaměstnance, za celkem 11 906 037 korun. Mezi 16 086 žáků 53 základních a středních škol v regionu kraj rozdělí 402 150 nanomasek za celkem 18 977 458,50 koruny.

„Díky tomu, že jsme se dostatečně zásobili ochrannými pomůckami již na jaře letošního roku, můžeme při současné nepříznivě epidemiologické situaci pomoci našim příspěvkovým organizacím, obcím a také žákům základních a středních škol. Bezpečí a ochrana zdraví je pro nás prvořadá. V tomto ohledu musí jednoznačně Liberecký kraj zaujmout vedoucí roli a pružně a rychle zareagovat,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Přehled distribuovaných nanomasek do příspěvkových organizací kraje:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.