Hejtman Půta: O své případné kandidatuře se rozhodnu až po krajských konferencích STAN

17.02.2014 17:37

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta, předseda hnutí Starostové pro Liberecký kraj (SLK), se podle svých slov až po nadcházejících krajských konferencích STAN rozhodne o tom, jestli se bude ucházet o některou z nejvyšších pozic.

Hejtman Půta: O své případné kandidatuře se rozhodnu až po krajských konferencích STAN
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Rozhodně se ale nezříká své odpovědnosti za Liberecký kraj a prosazení slibů z krajských voleb v roce 2012.

„Do vedení Libereckého kraje jsme jako SLK přišli dělat otevřenou a slušnou politiku vstřícnou k obyvatelům, obcím a městům, neziskovému i podnikatelskému sektoru. Vnímám to tak, že tohle předsevzetí nejde naplnit ani za rok,dokonce ani za čtyři. Proto hodlám i v roce 2016 obhajovat svoji práci a znovu kandidovat na post hejtmana,“řekl Půta.

Potvrdil také, že se zúčastní celostátního sněmu STAN 28. března. „Nepopírám, že bych rád mluvil do toho, kam bude hnutí STAN směřovat. Ale konkrétně z jaké pozice, to se opravdu rozhodnu až po krajských sněmech,které chci navštívit,“podtrhl hejtman s tím, že pro něj a jeho kolegy ze SLK jde o jasnou výzvu -angažmá starostů v krajské a potažmo celostátní politice považují za logické pokračování místní politiky.

„Na komunální úrovni mají občané největší možnost kontrolovat své zastupitele a ovlivňovat veřejné záležitosti. Proto jsme také už v roce 2008 založili SLK a snažíme se teď, se zkušenostmi z místní politiky, otevírat Liberecký kraj. Kraj nebo stát musí být podle mého názoru řízen podobně jako většina obcí a měst. Tedy pod veřejnou kontrolou, zodpovědně a vstřícně vůči občanům. To chci také prosazovat v novém vedení celostátních Starostů,“uzavřel Martin Půta.

Martin Půta
předseda SLK
hejtman Libereckého kraje
starosta města Hrádek nad Nisou vletech 2002-2012

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.