Hejtman Půta: Podobné akce dokazují zdatnost našich záchranářů

10.09.2018 18:29

Memoriál záchranářů z Manhattanu se konal již poosmnácté.

Hejtman Půta: Podobné akce dokazují zdatnost našich záchranářů
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

V sobotu 8. září se za účasti radní Radky Loučkové Kotasové konal tradiční memoriál záchranářů z Manhattanu. Dějištěm závodu hasičů, policistů a zdravotníků byla stejně jako v minulých letech výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje.

„Výstup do výškové budovy krajského úřadu a silový víceboj je prověrkou kvalitní přípravy integrovaného záchranného systému. Podobné akce dokazují, jak důležitá je fyzická vybavenost lidí, kteří zachraňují životy ostatních,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Soutěží se aktivně zúčastnil i bezpečnostní rada Velvyslanectví USA Hunter Martin. Závodníky čekal silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji na soutěžící čekaly například dvoumetrové bariéry, závaží, které bylo nutné přemístit tlučením palicí, přesun figuríny po vyznačené trase a další překážky. Během výstupu do výškové budovy měli hasiči zapnuté dýchací přístroje, na sobě nasazenou přilbu a zásahový komplet. V jiné předepsané výstroji závodili záchranáři a policisté.

„Jsem velmi ráda, že jsem mohla být přítomná na vyhlášení výsledků této soutěže. Soutěže, která se již stala tradicí, kdy dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři každoročně vzdávají hold obětem teroristického útoku na newyorská dvojčata,“ dodala radní Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování, která celé akci s nadšením přihlížela.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty jako tradičně pořádal Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…