Hejtman Půta: Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy hnutí STAN

21.12.2015 17:54

Liberecký hejtman Martin Půta dnes na zasedání předsednictva Starostů a nezávislých oznámil, že odstupuje z funkce předsedy hnutí.

Hejtman Půta: Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy hnutí STAN
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

„V obvinění, které proti mně vznesla policie minulý rok, se cítím nevinný. Protože se ale nezdá, že by orgány činné v trestním řízení jakkoliv usilovaly o brzké uzavření případu, spíše naopak, a protože jsem si vědom toho, že kauza každým dalším dnem negativně ovlivňuje mínění o hnutí STAN, rozhodl jsem se po pečlivém zvážení všech aspektů z funkce předsedy hnutí dnes odstoupit. Loni v listopadu jsem přestal funkci předsedy vykonávat v den, kdy mi bylo obvinění sděleno, dnešní odstoupení proto považuji za logický krok,“ říká Martin Půta.

Do volebního sněmu, který se bude konat v dubnu příštího roku, hnutí i nadále povede první místopředseda Petr Gazdík.

„Jsem přesvědčený, že je Martin Půta nevinný. Dlouhodobě vyzýváme orgány činné v trestním řízení, aby umožnily rozhodnout nezávislý soud, avšak doposud se tak nestalo,“ říká zastupující předseda hnutí Petr Gazdík.

STAN bude s Martinem Půtou i nadále spolupracovat jakožto s partnerem v nastávajících krajských volbách v Libereckém kraji, kde povede kandidátku hnutí Starostové pro Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…