Hejtman Půta: V našem kraji je ve špatném stavu patnáct památek

27.02.2016 13:06

Východ našeho regionu včera navštívil prezident Miloš Zeman v rámci své třídenní cesty Libereckým krajem. Pozdravil se také se starostkou Tatobit Lenkou Malou a vyjádřil podporu tisícileté lípě, která bojuje o titul Evropský strom roku.

Hejtman Půta: V našem kraji je ve špatném stavu patnáct památek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Půta

Dopoledne strávil v Lomnici nad Popelkou, kde hlavu státu přivítal starosta Josef Šimek a dav místních obyvatel. Na radnici se sešel se zastupiteli, čestnými občany i místními sportovci. Při návštěvě měl možnost ochutnat i Lomnické suchary, které si s městem pokaždé i on sám spojuje.

Další zastávkou byla společnost DEVRO s.r.o., výrobce obalů na masné produkty. Ředitel firmy Michal Štoček jej krátce seznámil s výrobou, pochlubil se úspěchy a celkovým ziskem, díky kterému je možné zvyšovat mzdy zaměstnancům. I s nimi prezident republiky následně pohovořil.

Chci starostům zaslat dopis, aby byli aktivní v opravách

Na závěrečné tiskové konferenci poděkoval hostiteli návštěvy, hejtmanovi Martinu Půtovi, za třídenní doprovod, perfektní organizaci a příjemný pobyt v Libereckém kraji. Pohovořil o seznamu Národních kulturních památek v havarijním stavu, který v Libereckém kraji čítá patnáct objektů. Jedná se například o krytý dřevěný most vzpěradlo-věšadlové konstrukce v Bystré nad Jizerou, kolem něhož projížděl při své návštěvě. „Ten most nákladnou rekonstrukci opravdu potřebuje a po jeho opravě by jej měl do své správy převzít Liberecký kraj. Jak pan prezident uvedl, v našem kraji je ve špatném stavu patnáct památek. Chci všem starostům, na jejichž území se takové objekty nachází, zaslat dopis, aby byli aktivní v opravách,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Prezident republiky dnes ukončil třídenní návštěvu Libereckého kraje, při níž naším regionem ujel bezmála pět set kilometrů. Další návštěvu kraje plánuje prezident Zeman za rok, v rámci které se dostane i na ta nejmenší městečka Libereckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…