Hejtman Půta: Videokonferencemi ušetříme miliony

24.06.2015 4:27

Modernější videokonferenční systém Asociace krajů ČR začne ještě do konce letošního roku využívat i Liberecký kraj. Cílem je dále zefektivnit komunikaci a ušetřit finance. Do modernizace investuje Liberecký kraj 260.000 Kč, které poskytne jako investiční dotaci ze svého rozpočtu Asociaci krajů ČR. Stejnou částku do pořízení nové technologie vloží i ostatní kraje, tedy další členové asociace. Poskytnutí dotace na modernizaci schválilo na svém posledním zasedání Zastupitelstvo Libereckého kraje.

Hejtman Půta: Videokonferencemi ušetříme miliony
Foto: martinputa.cz
Popisek: Martin Půta, starosta Hrádku nad Nisou

Peníze Asociace krajů ČR využije na pořízení a provoz nového centrálního videokonferenčního systému krajů v rámci veřejné zakázky „Rozvoj videokonferenčního systému krajů“.  Důvodem modernizace je zastaralá technologie a různorodost jednotlivých používaných systémů.

„Úspora, kterou modernizace systému přinese, se bude pohybovat řádově v milionech korun. Vyplývá to z ekonomické analýzy na příkladu Zlínského kraje, která vyčíslila mezi léty 2007 – 2013 úsporu na cestovném při využívání konferencí na 2,3 miliony korun,“ poznamenal Martin Půta, hejtman Libereckého kraje a dodal: „Videokonferenční systém navíc umožňuje operativní řešení situací v krizovém případě, což je neocenitelná možnost.“

Videokonference jsou využívány v celé řadě případů, například při jednání komisí Asociace krajů ČR, při krizovém řízení, pro komunikaci mezi kraji v oblastech projektů Evropské unie, v oblasti informatiky či agend správních a samosprávních činností, dále pro komunikaci s nemocnicemi, záchrannou službou, úřady, ale i při kontaktu s Ministerstvem vnitra ČR nebo s dodavateli. Od září 2007, kdy jsou pro komunikaci mezi kraji i dalšími subjekty videokonference používány, jich proběhlo již více než 730. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice