Hejtman Půta daroval řetízky s kozorohem

02.01.2016 22:47

Zlatý řetízek s přívěškem znamení kozoroha věnoval v sobotu 2. ledna 2016 prvorozené dívce a prvorozenému chlapci letošního roku v Libereckém kraji, hejtman Martin Půta. Obě miminka shodou okolností přišla na svět v jablonecké nemocnici, kde také lékaři pomohli na svět prvním dvojčatům roku v kraji.

Hejtman Půta daroval řetízky s kozorohem
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

„Každý příchod miminka na svět je něco mimořádného a proto jim oběma přeji hodně štěstí a zdraví do života,“ přeje novorozencům hejtman Martin Půta.

Vůbec prvním narozeným dítětem roku 2016 se stala Dominika Stará, která přišla na svět 1. ledna v 1.17 hodin, měřila 46 centimetrů a vážila 3,05 kilogramů. „Vůbec nás nenapadlo, že s časem narození po jedné hodině bychom mohli mít první miminko v Jablonci, natož v celém kraji,“ podivovali se rodiče malé Dominiky, na kterou se těšil i jejím o tři roky starší bratr Kuba. „Mám pro sestřičku připravený velký dárek,“ prozradil.

V jablonecké porodnici se v první den nového roku narodil i první chlapec Libereckého kraje, Lukáš Skála. Na svět přišel v 5 hodin a 51 minut a rovněž se stal v rodině Skálových druhým potomkem. Lukáš po narození vážil 3,45 kg a měřil 50 cm a doma se na něj těší jeho pětiletý bratr Matyáš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.