Hejtman Řihák: Jsem rád, že si lidé všimli změny ve vedení Středočeského kraje

04.08.2013 17:41

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák opět výrazně postoupil v žebříčku oblíbenosti hejtmanů v České republice. Průzkum provádí agentura SANEP. V červencovém šetření skončil Josef Řihák na 8. místě.

Hejtman Řihák: Jsem rád, že si lidé všimli změny ve vedení Středočeského kraje
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Nejlépe hodnoceným představitelem krajů, mezi něž patří i hlavní město Praha se stal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Na dalších medailových místech skončili Michal Hašek (Jihomoravský kraj, ČSSD) a Jiří Zimola (Jihočeský kraj, ČSSD).

Josef Řihák si polepšil z dvanáctého místa z května 2013 na osmé místo pomyslného žebříčku popularity hejtmanů v červenci se ziskem 37,6% kladných hlasů. Proti květnovým hodnotám získal Středočeský hejtman o 10,3% hlasů více a nadále tak podle hodnocení agentury SANEP zlepšuje reputaci středních Čech po svém předchůdci Davidu Rathovi.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 1. - 30. července 2013 proveden na reprezentativním vzorku 23.679 dotázaných ve věkové kategorii 18 - 69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo 58.591 dotázaných. Exkluzivní průzkum společnosti SANEP byl zaměřen na spokojenost s činností jednotlivých krajských hejtmanů a pražského primátora.

„I když výsledky průzkumu samozřejmě nijak nepřeceňuji, vážím si toho, že si lidé všimli změny ve vedení Středočeského kraje a za druhé i skutečnosti, že chci být více prospěšný svým spoluobčanům. Jsem rád, že jsem z nelichotivého posledního místa, kde jsem byl v únoru se 16,2 procenty kladných hlasů, postoupil výše. Chci se samozřejmě i nadále zlepšovat,“ komentoval výsledky šetření středočeský hejtman Josef Řihák.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice