Hejtman Řihák: Zateplení co největšího počtu budov je pro nás letos prioritou

29.01.2014 13:38

Středočeští radní schválili aktualizovaný Zásobník projektů pro rok 2014. Jedná se o seznam projektů spolufinancovaných z evropských fondů, které by kraj chtěl letos uvést do života.

Hejtman Řihák: Zateplení co největšího počtu budov je pro nás letos prioritou
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

„Nově jsme do zásobníku projektů zařadili takové, které považujeme z hlediska rozvoje kraje i zájmu občanů za nezbytné a rozhodně by neměly v našich plánech chybět. Jde například o sanaci skal v regionu Praha-západ, zateplení budovy sociálního zařízení v Hostomicích, iktové centrum v Oblastní nemocnici Příbram nebo o rekonstrukci dobříšského gymnázia,“ vyjmenoval některé z projektů středočeský hejtman Josef Řihák.

Iktové centrum Oblastní nemocnice Příbram má zajistit dostupnost a kvalitu standardizované zdravotní péče poskytované pacientům v oblasti cévních mozkových příhod. Nemocnice získá multidetekrorový CT přístroj pro řízenou hypotermii, resuscitační lůžka, ultrazvukový přístroj pro vyšetřování kontrastní látkou a další vybavení v celkové hodnotě 25 milionů korun.

Dalším novým projektem je stavba odborných učeben a skleníku v benešovské Vyšší odborné škole a Střední zemědělské škole. Jedná se o investici do modernizace odborných výukových prostor pro obory Agropodnikání, Zahradnictví, Veterinářství, Přírodovědné lyceum a Zemědělské podnikání. Celkové náklady činí 26 milionů korun, z toho předpokládaná dotace z Regionálního operačního programu (ROP) bude 22 milionů korun.

Významným projektem v oblasti školství je také rekonstrukce dobříšského Gymnázia Karla Čapka. Zahrnuje opravy a zateplení střechy, rekonstrukci střechy nástavby nad šatnami, výměnu oken a dveřních konstrukcí, opravu a zateplení budovy či stavbu plynové kotelny. Rekonstrukční práce budou stát 24 milionů korun. Z toho dotace z ROP bude cca 8 milionů a dotace ze Státního fondu životního prostředí zhruba půl milionu korun.

V aktualizovaném zásobníku projektů je i zateplení budovy sociálního zařízení Hostomice-Zátor s předpokládanými náklady ve výši 7,3 milionu Kč, z toho dotace bude činit 4,3 milionu Kč. „Zateplení co největšího počtu budov je pro nás v letošním roce prioritou. Uspořené peníze za energie budeme moci využít v jiných oblastech,“ shrnul hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…