Hejtman Šimek: Dotace pro vodní záchranáře byla navýšena o půl milionu

25.02.2017 21:12

Dotace pro jednotlivé vodní záchranné služby na jižní Moravě v celkové výši 2,5 milionu korun schválilo za svém zasedání ve čtvrtek 23. února 2017 Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. V porovnání s uplynulým rokem byla částka navýšena o půl milionu korun.

Hejtman Šimek: Dotace pro vodní záchranáře byla navýšena o půl milionu
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

„V případě Vodní záchranné služby Brno-město jde například o rozšíření materiálního vybavení – mj. pořízení vleku pro člun, přívěsného vozíku či užitkového devítimístného vozu pro efektivní a účinné zásahy v rámci výjezdů. Provozní část dotace pro místní skupinu Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Brno-střed bude využita například k opravě a udržování záchranných plavidel, nákupu pohonných hmot nebo pronájmu služebních buněk ATC Merkur Pasohlávky. Investiční část dotace poslouží k pořízení mola pro kotvení záchranných plavidel. Místní skupina Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Blansko poskytnutou dotaci využije například k pořízení suchých neoprenových obleků, nafukovacích záchranných paddleboardů, oblečení nebo majáků na člun,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek.

Tabulka se schválenými konkrétními dotacemi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…