Hejtman Šimek: Komunikaci mezi krajskou samosprávou a starosty považuji za velmi důležitou

31.03.2017 17:38

V průběhu příštího týdne se vedení kraje v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem setká se zástupci více než šesti stovek obcí jižní Moravy, kteří během února zasílali náměty ke společné diskusi.

Hejtman Šimek: Komunikaci mezi krajskou samosprávou a starosty považuji za velmi důležitou
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Hlavními tématy budou doprava, sociální bydlení, přesun povinností státu na obce a konkrétní problémy jednotlivých obcí a měst.

„Vzájemnou komunikaci mezi krajskou samosprávou a starosty jednotlivých měst a obcí jižní Moravy považuji za velmi důležitou,“ uvedl hejtman Bohumil Šimek, který si pro toto tradiční setkávání připravil jednu novinku. Na začátku roku oslovil jednotlivé starosty se žádostí, aby sami přišli s náměty, kterými se chtějí během jednání zabývat. Obce tuto inovaci přivítaly, mohou tak s vedením kraje projednat témata, která je nejvíce trápí ať už na úrovni obcí či okresů. Do jednotlivých okresů přijedou také úředníci příslušných odborů krajského úřadu a členové rady kraje, aby mohli přímo na místě diskutovat a odpovídat na konkrétní otázky.

„Na základě odpovědí, které jsem od starostů obdržel, je pro ně nejpalčivějším tématem především doprava, konkrétně stav komunikací II. a III. třídy, obchvaty obcí a měst, silnice I/43, dálnice na Vídeň, problematika financování místních komunikací nebo dopravní obslužnost,“ dodal hejtman. Mezi dalšími navrhovanými tématy se objevuje problematika dotací ze strany kraje, otázky sociálního bydlení či přesun povinností státu na obce bez adekvátních kompenzací nebo absence informací o legislativních změnách a nových povinnostech pro obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…