Hejtman Šimek: Věřím, že se panu prezidentovi v kraji líbilo

02.06.2017 7:37

Prezident České republiky Miloš Zeman se během své třídenní návštěvy Jihomoravského kraje setkal s krajskými zastupiteli, starosty, významnými podnikateli i s občany.

Hejtman Šimek: Věřím, že se panu prezidentovi v kraji líbilo
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Na všech setkáních odpovídal na dotazy a z jižní Moravy si odváží jako dar nejen moravské víno, ale také například lavičku s názvem Vysočina nebo míč od házenkářských dorostenek z Ivančic. Po celé tři dny ho doprovázel hejtman Bohumil Šimek.

První den zahájil prezident návštěvu v brněnském sídle Jihomoravského kraje, kde se setkal se členy krajského zastupitelstva a starosty obcí s rozšířenou působností. Hejtman Šimek v úvodu přivítal prezidenta v kraji, který je konkurenceschopný, má velký potenciál lákat kvalitní investory a po Praze je turisty nejvyhledávanějším regionem České republiky. „Jižní Morava je regionem, který žije tradicemi, produkuje výborné víno, může se pyšnit výraznými osobnostmi z různých oborů, ale je také lídrem v oblasti podpory vědy, výzkumu a inovací,“ zdůraznil Bohumil Šimek. Odpoledne prezident navštívil Ivančice, kde zavítal do místní nemocnice, poté následovala diskuse s představiteli města i s jeho občany. Při ní prezident na ivančickém náměstí vyzval přítomné k účasti v parlamentních volbách a trpělivě odpovídal na dotazy. Od mladších dorostenek házenkářského klubu HK Ivančice, které po vítězství v celostátní lize uplynulý víkend zvítězily v Československém poháru, dostal prezident republiky darem míč podepsaný celým vítězným týmem.

V úterý 30. května 2017 navštívil prezident Miloš Zeman Hodonínsko. Zde společně s hejtmanem zavítal do společnosti Jihomoravská armaturka v Hodoníně, do Kozojídek a Veselí nad Moravou. Při návštěvě Jihomoravské armaturky, která je významným zaměstnavatelem v tomto regionu, debatoval nejen s vedením společnosti, ale také s jeho zaměstnanci. Jako dárek dostal prezident Miloš Zeman originální lavičku. Druhou zastávkou během úterního dne byla vesnice Kozojídky, která se může pyšnit vítězstvím v krajském kole soutěže Vesnice roku 2016 a která přivítala hlavu státu zpěvem místních mužáků a pozváním do vinného sklípku. V Kozojídkách debatoval s občany a podepsal pamětní knihu obce. Následně Miloš Zeman a Bohumil Šimek navštívili město Veselí nad Moravou.

Třetí den své návštěvy prezident Miloš Zeman slavnostně přestřihl pásku na brněnském výstavišti a v doprovodu hejtmana Bohumila Šimka tak symbolicky zahájil mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET. Po návštěvě brněnského výstaviště zamířila prezidentská kolona do společnosti ABB. Zde se prezident setkal opět jak s vedením, tak i se zaměstnanci podniku.

Posledním místem, které při své již čtvrté návštěvě Jihomoravského kraje prezident navštívil, bylo město Kuřim. I zde si vyhradil prostor na seznámení s představiteli města a následnou besedu s občany z Kuřimi i blízkého okolí. Závěr prezidentské návštěvy na jižní Moravě byl završen tiskovou konferencí hlavy státu a hejtmana kraje, která se konala v Golf Resortu Kaskáda.

Hejtman Šimek ve svém závěrečném projevu především poděkoval panu prezidentovi za návštěvu v kraji. „Uplynulé tři dny byly náročné, s ohledem na počasí a nabitý program celé návštěvy. Ale všechna setkání pana prezidenta, ať už to bylo se zástupci významných zaměstnavatelů z našeho kraje, občany na náměstích nebo osobnostmi jižní Moravy při slavnostních večeřích, byla podnětná a důstojná návštěvy hlavy státu. Zaznívaly na nich dotazy na různá témata – od legislativních záležitostí, zahraniční politiky, konkrétních regionálních otázek až po dotazy osobního rázu, například jaké je to být prezidentem, co se mu na jižní Moravě nejvíce líbí a podobně. Jsem rád, že jsem v rámci návštěvy měl možnost osobně s panem prezidentem probrat některé záležitosti týkající se našeho kraje, jako je doprava, tolik diskutované navýšení rozpočtového určení daní pro kraje, ale také například takzvané kladivo na hejtmany, což je seznam chátrajících památek. Věřím, že se panu prezidentovi v kraji líbilo, a že i když jeho nejoblíbenějším krajem je Vysočina, že je tedy Jihomoravský kraj druhým nejoblíbenějším,“ dodal hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…