Hejtman Šimek: Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požárů je zrušeno

22.08.2017 16:07

Na území Jihomoravského kraje bylo dnes zrušeno vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Opatření zrušil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek stejně jako v případě jeho vyhlášení na návrh Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje.

Hejtman Šimek: Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí vzniku požárů je zrušeno
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Nařízení platilo od 18. července 2017. „V lesních porostech a jejich bezprostředním okolí platil po celou dobu zákaz rozdělávat nebo udržovat oheň, kouřit a manipulovat se zábavnou pyrotechnikou. Zejména pro pořadatele letních táborů nebo organizátory různých akcí to mohlo znamenat výrazné omezení. Chtěl bych poděkovat obyvatelům Jihomoravského kraje za vstřícnost a pochopení této mimořádné situace a dodržování příslušných zákazů. Platí, že hejtman vydává i ruší toto nařízení na základě doporučení hasičů, kteří sledují dlouhodobě statistiky požárovosti. Vyhlášení doby zvýšeného nebezpečí požáru je vydáno za základě těchto statistik, příznivé meteorologické situace a také v souvislosti s tím, že končí nebo jsou již na většině území ukončeny sklizňové práce na polích,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.
Rozhodnutí o odvolání doby zvýšeného nebezpečí vzniku požáru nabývá účinnosti uveřejněním na úřední desce Krajského úřadu Jihomoravského kraje a bude rozesláno na všechny obce v kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…