Hejtman Štěpán: Chci, aby se lidé více ztotožnili s krajem, ve kterém žijí

20.03.2017 9:40

Pamětní medaili hejtmana uděluje Královéhradecký kraj již od roku 2013 v rámci oslav Dne kraje, který připadá na státní svátek 8. května. Letos poprvé se však hejtman rozhodl zapojit do nominací veřejnost.

Hejtman Štěpán: Chci, aby se lidé více ztotožnili s krajem, ve kterém žijí
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Lidé mohou své návrhy podávat do 18. dubna 2017.


„Chci, aby se lidé více ztotožnili s krajem, ve kterém žijí. Jednou z možností je zapojit veřejnost do procesů udělování různých ocenění a obecně s ní více komunikovat. Konečný verdikt sice zůstává na vedení kraje, mohu ale ubezpečit, že všemi podanými návrhy se budeme podrobně zabývat. Druhým důvodem je skutečnost, že tímto způsobem můžeme získat kontakty na opravdové osobnosti našeho regionu, které by při dosavadním uzavřenějším výběru mohly uniknout naší pozornosti,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.


Pamětní medaile se udělují u příležitosti každoročních oslav Dne kraje 8. května v dopoledních hodinách na hradeckém Pivovarském náměstí, kde se nachází sídlo krajského úřadu.


Během slavnostního ceremoniálu oceňuje hejtman kraje tradičně zhruba dvacítku osobností z různých oblastí lidské činnosti. Může jít o vědecké, pedagogické či kulturní pracovníky, sportovce, lékaře, výjimečné studenty, účastníky odboje, zasloužilé starosty nebo spoluobčany, kteří nezaváhali při záchraně lidského života.


„Mezi námi je spousta lidí, díky nimž můžeme být na Královéhradecký kraj hrdí a je pro nás místem, kde se dobře žije. Je potřeba jim proto alespoň symbolicky vyjádřit naše uznání a poděkování,“ dodal hejtman.


Návrhy, včetně odůvodnění, proč by měla být osoba oceněna, a kontaktu na nominovanou osobnost je možné zasílat primárně prostřednictvím emailu na adresu hejtman@kr-kralovehradecky.cz nebo eventuálně poštou na adresu krajského úřadu až do úterý 18. dubna 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …