Hejtman Štěpán: Hasiči dostanou dotaci na dobudování zázemí sportoviště, využijí jej i ostatní záchranářské složky

28.03.2017 14:05

Kraj podpořil dotací dostavbu hasičského stadionu v Hradci Králové. Chce ovšem záruku pro své školy.

Hejtman Štěpán: Hasiči dostanou dotaci na dobudování zázemí sportoviště, využijí jej i ostatní záchranářské složky
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Zastupitelstvo kraje podpořilo včera dostavbu zázemí stadionu pro výcvik hasičů a požárního sportu v Hradci Králové, a to schválením dotace 1,5 milionu korun z krajského rozpočtu. Po dostavbě stadionu bude chtít vedení kraj smluvně stvrdit, aby mohly prostoru stadionu využívat i okolní střední krajské školy, kterým venkovní sportoviště chybí.

„Zastupitelstvo schválilo dotaci pro krajské hasiče ve výši 1,5 milionu korun, a to na dobudování zázemí sportoviště. Projekt podporoval Královéhradecký kraj od začátku s tím, že bude stadion sloužit nejen k fyzické přípravě profesionálních hasičů, ale i dobrovolných hasičů, ostatních složek IZS a také pro žáky našich škol,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Královéhradecký kraj poskytl na rekonstrukci stadionu od roku 2014 celkem 9 milionů korun, včetně včera schválené dotace. V roce 2014 a 2015 bylo krajským hasičům poskytnuto z rozpočtu kraje vždy po třech milionech korun a v letech 2016 a 2017 po 1,5 milionu korun. Celkové náklady na vybudování stadionu jsou asi 15 milionů korun.

„Stadion budou po dokončení využívat i naše krajské školy, což by mělo být ošetřeno také smluvně. Žáci z okolních škol by sem měli docházet na hodiny tělesné výchovy, protože školy často nedisponují vlastním nebo ne dostatečným sportovištěm,“ řekla krajská radní pro oblast školství Martina Berdychová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…