Hejtman Štěpán: Kolik dětí reálně podpoříme, to bude záležet přímo na rodičích

11.05.2017 13:36

Do projektu Obědy do škol, který pomáhá dětem tak, že jim jsou propláceny obědy ve školní jídelně, se v Královéhradeckém kraji přihlásilo i po opakovaných květnových výzvách celkem 56 základních a mateřských škol.

Hejtman Štěpán: Kolik dětí reálně podpoříme, to bude záležet přímo na rodičích
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

 Pro velký zájem se přijímaly žádosti ještě celé dva první květnové týdny.

„Do projektu se přihlásilo 56 škol, které vytipovaly, že by projekt mohl pomoci až 870 dětem. Je to nyní pouze odhad, který jsme již předali na Úřad práce. Ten nyní začne oslovovat rodiče dětí ze zapojených škol, bude je informovat o projektu a jeho podmínkách. Kolik dětí reálně podpoříme, to bude záležet tedy přímo na rodičích. Dostatek finančních prostředků ale bude připraven,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Kraj bude Ministerstvo práce a sociálních věcí žádat celkem o dotaci ve výši 4,9 milionu korun. Z toho by mohlo být zaplaceno za jeden školní rok až téměř 308 tisíc jídel (počítána tři jídla na dítě v mateřské škole a jedno jídlo na dítě na základní škole).

Do projektu se přihlásilo sedmnáct škol z okresu Trutnov, dvanáct škol z okresu Náchod, po deseti školách z okresu Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou a sedm škol z okresu Jičín.

Projekt Obědy do škol nabízí pomoc formou bezplatného stravování ve školních jídelnách a mateřských školách dětem ve věku 3 až 15 let, jejichž zákonní zástupci pobírají alespoň tři měsíce dávky v hmotné nouzi. V konečné fázi ovšem nebude vůbec poznat, kterým dětem jsou takto obědy dotovány.

Obědy jsou financovány z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) prostřednictvím Operačního programu potravinové a materiální pomoci. V programovém období 2014 – 2020 může Česko pro tento účel vyčerpat až 400 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.