Hejtman Štěpán: Královéhradecký kraj je skvělou turistickou destinací

25.08.2019 16:01

Geoparky Český ráj a Broumovsko navážou užší spolupráci s Královéhradeckým krajem. Pomoci k tomu má memorandum, které kraj s geoparky hodlá uzavřít s platností od příštího roku. O podpisu memoranda budou v září ještě rozhodovat krajští zastupitelé.

Hejtman Štěpán: Královéhradecký kraj je skvělou turistickou destinací
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Globální geopark Český ráj je na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a rozkládá se i na území našeho kraje. Tento zápis dokládá nejen exkluzivitu Českého ráje a jeho okolí, ale dokumentuje i to, že Královéhradecký kraj je skvělou turistickou destinací,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán.

„Kromě podpory cestovního ruchu se společně budeme také věnovat například geovědnímu a environmentálnímu vzdělávání. Oba geoparky kraj finančně podpoří celkovou částkou 550 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu, grantů a dotací Pavel Hečko.

Globální geopark Český ráj se s rozlohou 760 kilometrů čtverečných rozkládá mezi Mnichovým Hradištěm, Železným Brodem, Jilemnicí, Novou Pakou a Jičínem. Od roku 2015 je součástí Globální sítě parků pod ochranou UNESCO.

Geopark Broumovsko se v roce 2018 zařadil na seznam českých národních geoparků jako další výjimečné geologicko-historicko-kulturní území České republiky. Mezi významné geologické lokality parku patří například Národní přírodní rezervace Adršpašsko-teplické skály, Ostaš, Broumovské stěny, Kočičí skály, Měděný důl Bohumír v Jívce, Hornický skanzen Důl Jan Šverma v Žacléři, Důl Vilemína ve Žďárkách, Černé jezírko v Teplicích nad Metují nebo Pískovcové sloupky v České Metuji.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.