Hejtman Štěpán: Podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu

23.04.2019 11:04

Hejtman kraje Jiří Štěpán a předseda Všesportovního kolegia Královéhradeckého kraje Jiří Pekař podepsali memorandum, které se zaměřuje na spolupráci v oblasti rozvoje sportu a jeho podmínek v kraji a na zlepšení úrovně pohybových aktivit obyvatel kraje.

Hejtman Štěpán: Podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Chceme společně zlepšovat podmínky pro rozvoj tělovýchovy v našem kraji, pravidelně podporovat sportovní organizace a tělovýchovné spolky na všech úrovních i jejich významné akce a aktivity. Jednotliví sportovci významně reprezentují náš kraj, ale celková podpora sportu vede k lepšímu zdravotnímu stavu a kvalitnímu životu každého občana,“ okomentoval uzavření memoranda hejtman Jiří Štěpán.

Kraj oproti loňskému roku navýšil finanční prostředky do krajských dotačních programů o více než 4 miliony korun. Celková částka vyčleněná pro 2019 do oblasti sportu je více než 14,5 milionů korun.

„Podpis memoranda je pomyslnou startovací čarou pro systémovou podporu sportu. Díky vzájemným diskuzím se nám ve finále podařilo dospět až k uzavření tohoto důležitého dokumentu. Chceme dále celkovou finanční podporu sportu postupně navyšovat. Mimo jiné nyní finalizujeme novou možnost podpory pro rekonstrukci a stavbu sportovišť,“ doplnila náměstkyně Martina Berdychová, která má ve své gesci právě tělovýchovu a sport.

Dokument shrnuje principy spolupráce v jednotlivých oblastech a pravidelnou podporu významných sportovních akcí a aktivit. Pro Všesportovní kolegium, které sdružuje a zastupuje sportovní organizace s celokrajskou působností, je to důležitý dokument, který nastavuje podmínky podpory a spolupráce mezi krajem a kolegiem.

„Memorandum o spolupráci má prohlubovat vzájemný dialog o spolupráci týkající se sportovního prostředí v celém kraji. Den, kdy krajské zastupitelstvo schválilo tento významný dokument, se zapíše zlatým písmem do novodobé historie královéhradeckého sportu,“ řekl při podpisu memoranda předseda Všesportovního kolegia Jiří Pekař.

Mezi organizace a spolky sdružené ve Všesportovním kolegiu patří Královéhradecká krajská organizace České unie sportu, Královéhradecká krajská asociace Sport pro všechny, Česká obec sokolská, tělovýchovná organizace Orel, Centrum zdravotně postižených sportovců, Sdružení sportovních svazů České republiky, Klub Českých turistů, Český střelecký svaz, Asociace školních sportovních klubů, Autoklub České republiky, Český svaz kin-ballu a Asociace TJSK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…