Hejtman Štěpán apeluje na ministra Ťoka: Obnovte kontrolní dny výstavby dálnice D11

09.02.2017 10:56

Dopis s výzvou k obnovení pravidelných schůzek nad problematikou dálniční výstavby v Královéhradeckém kraji odeslal ministru dopravy Danu Ťokovi hradecký hejtman Jiří Štěpán.

Hejtman Štěpán apeluje na ministra Ťoka: Obnovte kontrolní dny výstavby dálnice D11
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Tradice pravidelných setkání byla přerušena již před krajskými volbami na podzim loňského roku. Podle hejtmana zde pravidelná komunikace mezi státem a samosprávami chybí.

„Podle mého názoru zde schází pravidelná komunikace mezi státem, jako investorem stavby a mezi samosprávami, ať už krajskou nebo místními, kterých se stavba dálnice nesmírně dotýká. Poslední společná jednání, kde by se sešli všichni zástupci dotčených subjektů u jednoho stolu, se konala několik let dozadu. Obcím i kraji chybí potřebné informace. Proto v odeslaném dopise apeluji na pana ministra dopravy Dana Ťoka, aby obnovil tradici pravidelných setkání a kontrolních dnů mezi státem a samosprávami,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. Vše by mělo podle hejtmana začít v ideálním případě svoláním kontrolního dne výstavby dálnice D11, a to v co nejkratším časovém horizontu.

Pravidelných setkání by se pak měli účastnit zástupci všech zúčastněných subjektů. „Na kontrolních dnech předpokládám pochopitelně účast zástupců investora, tedy ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic ČR. Dále bych očekával účast představitelů měst a obcí v linii plánované stavby D11 až na hranice s Polskou republikou. Rovněž očekávám účast zástupců krajské samosprávy a také to, že budou osloveni i poslanci a senátoři zvoleni za Královéhradecký kraj,“ doplnil hejtman Štěpán.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.