Hejtman Vondrák: Dál budeme rozvíjet spolupráci s Žilinským krajem

23.06.2018 23:01

Delegace Moravskoslezského kraje navštívila Žilinu.

Hejtman Vondrák: Dál budeme rozvíjet spolupráci s Žilinským krajem
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

Na základě pozvání na  konci minulého roku nově zvolené předsedkyně Žilinského samosprávného kraje Eriky Jurinové navštívila ve čtvrtek 22. června delegace Moravskoslezského kraje vedená hejtmanem Ivo Vondrákem žilinský region. Po jednání v budově krajského úřadu v Žilině, na kterém byly projednány otázky možné spolupráce v oblastech regionálního rozvoje a cestovního ruchu, školství, evropských projektů, sociální oblasti,  inovacích a dalších, navštívila naše delegace ještě Budatínský hrad, jenž může sloužit jako příklad již úspěšně realizované spolupráce v rámci Operačního programu Interreg V-A Slovenská republika, Česká republika.

„Žilinský kraj je našim sousedem, sdílíme společnou historii a dnes mnohdy čelíme obdobným výzvám. Bylo milé potkat se s paní předsedkyní Jurinovou a jejími kolegy. Zavzpomínal jsem si na chvíle strávené v mládí na slovenských horách a zároveň jsem byl potěšen současností. Těší mne, že řada našich škol velmi aktivně spolupracuje se slovenskými a na vzájemnou spolupráci nedá dopustit. Sdílení zkušeností v duálním vzdělávání, zatraktivnění technických oborů na středních školách nebo renesance učebních oborů jsou oblasti, kde si můžeme pomáhat a vzájemně se inspirovat. Při jednání jsme se věnovali i dalším tématům, ať už zatím nenaplněným ambicím Evropského sdružení územní spolupráce TRITIA, nebo společnému postupu v rámci evropské Platformy pro uhelné regiony v transformaci, či intenzivnější spolupráci v inovacích,“ okomentoval setkání hejtman Vondrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu