Hejtman Vondrák: Třinec si povýšení na Statutární město zaslouží

14.12.2017 20:12

Krajští zastupitelé vyslyšeli prosbu města Třince a na svém zasedání podpořili jeho snahu stát se statutárním městem. Poslanecké sněmovně parlamentu ČR proto předloží návrh na změnu zákona o obcích.

Hejtman Vondrák: Třinec si povýšení na Statutární město zaslouží
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

V posledních letech získává Třinec díky řadě rekonstrukcí a staveb nejen novou tvář, ale poskytuje svým občanům komfortnější zázemí pro každodenní život, sportovní a kulturní vyžití i nevšední zážitky. V tomto procesu chtějí zastupitelé města pokračovat mnohem intenzivněji, právě i s pomocí nově získaného titulu.

„Třinec si povýšení na Statutární město jistě zaslouží. Jako lídr mnoha inovativních projektů, a to zejména v oblasti SMART City, získá více možností, jak jít ve svém rozvoji ještě dál. Sympatická je snaha Třince zlepšovat ovzduší. V duchu čisté mobility město podporuje například cyklodopravu nebo elektromobilitu. A to jsou oblasti, které jdou ruku v ruce se směřováním celého Moravskoslezského kraje,“ prohlásil moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák.

Představitelé Třince plánují v transformaci města pokračovat. Budou k tomu potřebovat evropské peníze. Snáze se k nim dostanou, když se stanou členy Svazu měst a obcí ČR a jeho Komory statutárních měst. Zastupitelé Třince proto věří, že bude jejich žádost na jednání sněmovny schválena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL