Hejtman Zimola: Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou

08.03.2016 21:27

Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou. Hejtman Jiří Zimola to řekl během úterního cvičení na hraničním přechodu v Dolním Dvořišti.

Hejtman Zimola: Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Policie ve spolupráci s celníky v jeho rámci zavedla kontroly na státních hranicích s Rakouskem. Jeho cílem pak bylo ověření postupů při příchodu většího počtu migrantů včetně činnosti na vybudovaných registračních místech. 

„Pondělní jednání v Bruselu ukázala, že Evropa není schopna společného postupu a Turecko že si s námi jen hraje a obírá nás o peníze. Migrační vlna tedy bude určitě pokračovat a já jsem se dnes osobně přijel přesvědčit do Dolního Dvořiště, jak by byla v případě překročení hranice připravena naše policie,“ uvedl Zimola.

Když není EU schopna ochránit vnější hranice, musíme se o to postarat my

Podle hejtmana to možná pro někoho může vypadat jako návrat o 10 let zpátky. „Když ale není Evropská unie schopna ochránit své vnější schengenské hranice, musíme se o to postarat my. Máme připraveny i další bezpečnostní opatření, ale pořád chci věřit, že se Evropa a hlavně Německo vzpamatují a že tato opatření zůstanou navždy uzavřena někde v mém šuplíku,“ dodal Zimola.

Předchozí cvičení zaměřené na zavedení kontrol na hranicích s Rakouskem se v České republice uskutečnilo loni v září, kdy se do něj zapojila rovněž armáda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.