Hejtman Zimola: Filmy Zdeňka Trošky jsou dokonalou reklamou na jižní Čechy

27.05.2014 19:04

Při první české klapce natáčení komedie Babovřesky 3 poděkoval hejtman Zimola režiséru Troškovi za propagaci Jihočeského kraje.

Hejtman Zimola: Filmy Zdeňka Trošky jsou dokonalou reklamou na jižní Čechy
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Za propagaci Jihočeského kraje, již ve třetím díle komedie Babovřesky, poděkoval hejtman Jiří Zimola režiséru Zdeňku Troškovi při první české klapce natáčení tohoto snímku. Stalo se tak v úterý 27. května 2014 v obci Záboří na Českobudějovicku, která spolu s nedalekými Dobčicemi fiktivní vísku Babovřesky představují.

„První klapky jsem se zúčastnil rád nejen proto, že jsme se Zdeňkem Troškou přátelé, ale především z důvodu, že je to jihočeský režisér. A právě jihočeská krajina hraje v jeho filmech podstatnou roli. Vzpomeňme například na celou řadu jeho pohádek, na trilogii Slunce seno… či předchozí dva díly Babovřesk. Všechny tyto snímky jsou tudíž dokonalou reklamou na jižní Čechy, za což mu chci moc poděkovat,“ vysvětlil Zimola. Zároveň mu popřál plné sály spokojených diváků a vyhlášenému gurmánovi předal jako dárek koš zdravých jihočeských potravin.

Podle hejtmana je pohled na jihočeskou krajinu prostřednictvím Troškových filmů jedním ze způsobů, jak do regionu přilákat další turisty. „Třeba když si lidé v zimě sednou do kina a podívají se na ty krásné záběry, tak to může řadu z nich přimět k tomu, že budou chtít náš kraj navštívit,“ vysvětlil.

Kromě Trošky se Zimola na place setkal i s několika protagonisty komedie Babovřesky 3 - Janou Synkovou, Lucií Vondráčkovou a Pavlem Kikinčukem.

Troška pak prozradil, že snímek, který začal natáčet už před několika dny V Turecku, zamíří do českých kin počátkem příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky