Hejtman Zimola: Na dětské oddělení českobudějovické nemocnice je proč být hrdý

04.03.2014 10:55

Výstava prací malých pacientů českobudějovické nemocnice Křídla motýlí se kromě krajského úřadu představí i v Bruselu.

Hejtman Zimola: Na dětské oddělení českobudějovické nemocnice je proč být hrdý
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Výstavu obrazů Křídla motýlí, které namalovali pacienti Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice, si mohou prohlédnout lidé v hlavní budově krajského úřadu. Odstartovala ji vernisáž v pondělí 3. března, tedy ve stejný den, kdy si českobudějovická nemocnice připomněla 100 let od svého vzniku a potrvá do 28. března 2014.

Anketa

Jaká strana, aktuálně pod 5 procent, je Vám nejblíž?

11%
23%
hlasovalo: 3943 lidí
Malí, ale i trochu větší pacienti ve své tvorbě vyjádřili pomocí barev štětce a plátna přání po brzkém uzdravení, ale i příjemný pocit z přátelského prostředí dětského oddělení.  

„Dělá mi velikou radost, že nemocnice není dnes už pro děti jen místem plným nepříjemností, ale i místo, kde mohou strávit hezké chvíle, kde se i něco naučí a možná v sobě objeví i nepoznané nadání a přinese jim to i možnost jejich dalšího rozvoje. Takže bych chtěla poděkovat panu primáři dětského oddělení Vladimíru Smrčkovi i paní Janě Příhodové, která děti v nemocnici metodicky k malbě vede za to, že se nemocnice pustila do takovéhoto netradičního pojetí léčebné péče,“ uvedla první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská, která společně s hejtmanem Jiřím Zimolou převzala nad výstavou záštitu.

Zimola dodal, že si práce dětského oddělení českobudějovické nemocnice velmi váží. Včetně tohoto projektu, do kterého se právě dětské oddělení pustilo někdy před rokem a jehož první výsledky bylo možné zhlédnout loni na podzim v rámci výstavy Království kouzelné rybky ve vestibulu nemocnice. A nyní pokračuje výstavou Křídla motýlí. „Navíc mě těší, že tento projekt překročí za měsíc hranice nejen Jihočeského kraje, ale i státu, protože budeme zahajovat benefiční výstavu těchto obrázků v prostorách stálého zastoupení České republiky v Bruselu. Tím samozřejmě věhlas tohoto projektu a všech, kteří se o něj zasloužili, vzroste. A já jsem velmi pyšný na to, že právě naše budějovická nemocnice a její dětské oddělení s takovýmto projektem přišlo a všem, kteří se o to zasloužili, velice děkuji,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…