Hejtman Zimola: Připadám si jako ve špatném snu. Na co komise čeká?

01.10.2014 11:04

Hejtmanovi došla ohledně další výstavby dálnice D3 trpělivost. Obrátí se kvůli tomu na předsedu vlády i ministra dopravy.

Hejtman Zimola: Připadám si jako ve špatném snu. Na co komise čeká?
Foto: archiv kraje
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Trpělivost došla jihočeskému hejtmanovi Jiřímu Zimolovi v souvislosti s průtahy stavby dálnice D3. Doslova ze židle ho zvedl výrok, že už v úterý 30. září 2014 mohla odborná komise složená vládou rozhodnout o tom, co bude dál ohledně tendrů na stavbu dalších dvou úseků uvedené páteřní komunikace na jihu Čech, ale že se velká očekávání nenaplnila a z jednání komise žádný konkrétní výsledek nevzešel.

„Připadám si jako ve špatném snu. Okamžitě budu interpelovat předsedu vlády Bohuslava Sobotku a ministra dopravy Antonína Prachaře s dotazem, kdy tedy tato komise laskavě o další výstavbě jihočeské dálnice rozhodne. Všichni deklarují, jak na výstavbu dálnice jsou peníze, jak je vše připraveno, ale vládní pracovní komise se stále nemůže dohodnout. Na co komise čeká? A jak budeme čekat dlouho my, Jihočeši? Potrvá to dalších 10 let? Vyzývám ministra dopravy, aby apeloval na členy pracovní komise a požadoval urychlené dodání návrhu řešení,“ zdůraznil Zimola.

Stavba úseků, o kterých komise jednala, z Veselí nad Lužnicí do Bošilce a z Borku do Úsilného, přitom měla začít už loni na podzim. Soutěž vyhrála Skanska, ale antimonopolní úřad oba tendry pozastavil a následně dokonce výsledky zrušil a vrátil k novému projednání. Ředitelství silnic a dálnic proto nemohlo uzavřít smlouvu s vítěznou stavební firmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…